Marieke goes Asia!

Hup Holland Hup

Brrrr... Iedereen had me al gewaarschuwd, maar wat was het koud in de Cameron Higlands! Op 1300 meter hoogte was het daar overdag heerlijk, zo rond de 25 graden, maar 's avonds zakte te temperatuur flink omlaag. En als je je tas ingepakt hebt met zomerse shirtjes en korte broeken is dat best even afzien! Gelukkig kregen we dikke dekens in het hostel, dus ik kwam de nacht wel door.

De eerste dag hier ben ik met Matthias uit Duitsland extreem vroeg opgestaan om te gaan wandelen door de bossen en de jungle. Het verschil tussen bos en jungle is dat je in het bos het gevoel hebt dat je in Europa zou kunnen zijn, terwijl je in de jungle toch echt moet aannemen dat je in Azie zit. Dit verschil hebben wij dus uitgebreid bestudeerd. Aan het einde van onze lange tocht kwamen we bij een waterval, waar ik heel gracieus over wat stenen wilde stappen om aan de overkant te komen. Het resultaat was dat ik tot aan mijn middel in het ijskoude water stond! Lekker verfrissend :).

De volgende dag ben ik met een georganiseerde tour langs de theeplantages geweest. Het was leuk om te zien dat alhoewel een groot deel van de thee-oogst geautomatiseerd is, er nogsteeds handmatig geplukt word op de steilste hellingen! Behoorlijk zwaar werk leek me, want de plukkers dragen soms wel 30 kilo thee op hun rug.
De tour ging ook langs een rozentuin waar ik me kon uitleven met mijn fototoestel, en langs een insectentuin waar ik een beetje de kriebels kreeg van al die kriebelbeestjes. Want ook al zitten ze achter glas, kevers van 10 centimeter lang en vogelspinnen en schorpioenen blijven toch een beetje eng!

In het kleine stadje waar ik verbleef kwam ik een heel klein kraampje tegen van een edelsmit, die handgemaakte sieraden met edelstenen verkocht. Hier heb ik een hele mooie, unieke zilveren ring met veel verschillende edelstenen gekocht, als kadootje voor mijn verjaardag! Dus bedankt alle gulle verjaardagsgevers :)

Naast wandelen, thee drinken en scones eten was er weinig te doen in de Cameron Higlands (nee Benji ze hebben hier geen vulkanen ;)), dus na een paar dagen hield ik het wel voor gezien. De volgende stop in Maleisie was Melakka, en oude Nederlandse havenstad waar de VOC invloed nog duidelijk merkbaar is. Het meest gebruikte vervoersmiddel hier is de fiets, en ik kan je vertellen dat het heerlijk is om met weinig moeite tenminste een beetje snelheid te maken na al die dagen wandelen! Op de fiets bezocht ik het Stadthuys, een oud VOC schip, een windmolen en natuurlijk het Hup Holland Hup cafe. Voorlopig heb ik dus wel weer genoeg van Nederland gezien ;).

Toen ik samen met Sophie uit Belgie terug liep naar ons hostel na een avondje op de nightmarket kwamen we langs een Buddhistische tempel. Daar stond een man die het heel belangrijk vond dat wij naar binnen kwamen, en het leek wel alsof er een feestje aan de gang was dus wij lieten ons overhalen. Eenmaal binnen werd ons enorme hoeveelheden voedsel opgedrongen, en het argument dat we net gegeten hadden hielp daar niks bij. Het bleek dat ze gratis voedsel uitdeelden ter ere van de National Day (ook al was dat twee dagen later... wij snapten het niet) en ze wilden net gaan opruimen, maar het eten was nog niet op. Met zakken vol pizzapunten, broodjes en Maleisische lekkernijen (zodra ze hoorden dat er nog meer mensen op onze kamer sliepen kwam er geen einde meer aan) konden we uiteindelijk terug naar ons hostel... Vriendelijker vind je de mensen in Nederland niet!

De laaste stop in Maleisie wordt Kuala Lumpur, de hoofdstad. Ik zal jullie binnenkort laten weten hoe het daar bevalt!

Marieke

Foto's op http://picasaweb.google.com/100412477991644398919/CameronHiglandsEnMelakka#

1 reactie

Benji schrijft:

Hey Marieke,

leuke verhalen en mooie foto's, vooral van de theeplantages en die grote vlinders, echt vet!

Ik ben blij voor je dat alles zo ontspannen en gezellig verloopt:)! Geniet van de Petronas Towers;)

Liefs, Benji

Vul onderstaande velden in om een reactie te plaatsen op dit reisverhaal.

naam *
bericht *
   Stuur mij een e-mail bij nieuwe reacties op dit verhaal.

Laatste foto's

Er zijn nog geen fotoseries.

Laatste reacties

Meer reacties

Blijf op de hoogte!

Laat je e-mail achter en ik stuur je een mailtje als ik een nieuw verhaal of nieuwe foto's op de site heb gezet.

E-mail adres: