Kanonskogels, vuurwerk en een vijfsterrenhotel
Singapore is eigenijk gewoon een stukje westerse wereld tussen alle relatief arme Aziatische landen. De hele stad staat volgebouwd met airconditioned shopping malls, kantoren en uitgaansgelenheden, de straten zijn weer lekker schoon en de mensen verstaan en spreken goed engels. Bij toeval kwam ik in Singapore aan op de dag dat ze 45 jaar onafhankelijk waren. Daar zijn ze hier enorm trots op, dus dat moest gevierd worden.
Met Tim uit Enschede die ik op mijn slaapzaal had leren kennen ben ik gaan kijken naar alle festiviteiten die bij deze nationale feestdag horen. Eerst kwam het voltallige Singaporese leger langs, bestaande uit een stuk of 50 tanks, 3 helikopters en 8 straaljagers. Wij vroegen ons nog af hoe ze hun luchtruim wilde verdedigen met die straaljagers, want binnen 10 seconden ben je daarmee heel Singapore overgevlogen... Maar de Singaporianen zelf waren heel enthousiast aan het zwaaien naar hun legertje. Na 45 kanonskogels af te hebben geschoten, waarvan je het geluid waarschijnlijk in Maleisie nog kon horen, was de legerdemonstratie over en werd het tijd voor een vuurwerkshow. De straten stonden volgestouwd met mensen die een goed plekje wilde bemachtigen om het vuurwerk te bekijken, en als een kudde werden we van stoplicht naar stoplicht geleid. Uiteindelijk konden we geen kant meer op,en was het bloedheet tussen al die zwetende mensen, maar het vuurwerk konden we goed zien! Na een halfuurtje ooooh en aaahh roepen was het voorbij, en verbazingwekkend genoeg was die hele mensen menigte binnen 5 minuten opgelost... We vragen ons nogsteeds af waar ze gebleven zijn.
Hierna kwamen we erachter dat je best zonder te betalen op de 57ste verdieping van het meest luxe hotel van Singapore van het uitzicht kan genieten! Dit hotel was Marina Bay Sands, en bestaat uit 3 enorm hoge gebouwen met een soort boot erboven op gebouwd (zie foto's, het is lastig uit te leggen). Ze hadden hier een zwembad met een glazen wand aan de rand, zodat het leek alsof je midden in de lucht boven Singapore aan het zwemmen was! Helaas was dit alleen voor hotelgasten, en had ik mijn bikini niet bij me, want dan waren we er nog wel even snel ingedoken, maar we hebben nog wel lekker met onze voetjes in een jacuzzibadje vaneen biertje genoten. Onder het hotel was het meest dure casino ter wereld (zeiden ze), waar Tim nog winst heeft gemaakt zodat we lekker veel te dure wijntjes in de hotelbar konden drinken... wie zegt dat backpackers altijd als sloebers leven?
Samen metTim hebik de volgende dag nog heerlijkChinees gegeten inen klein restaurantje in Chinatown, waar eigenlijk alleen locals kwamen. Hij had daar al eerder gegeten met een Chinees meisje, en hij was ook in de regio geweest waar dat eten vandaan kwam dus kon mij alles uitleggen en entertainen met mooie reisverhalen!
Vanavond heb ik nogop een stepjedoor Singapore gecrossed, dit was een tourtjedat gratis werd aangeboden door het hostel en het was enorm gezellig! De gids was een Singaporeaan met droge humor, die ons alle ins en outs van de stad heeft laten zien, en ons zelfs alle politieke issues uit kon leggen. Wisten jullie bijvoorbeeld dat Singapore en Maleisie echt niet samen door een deur kunnen? En dat je hier geen kauwgom mag verkopen, maar wel op kauwgom mag kauwen? Als je dus meer dan een pakje kouwgom invoert in Singapore moet je dat aangeven... Op straat gooien mag dan natuurlijk weer niet, dat kost ongeveer 1500 euro;)
Morgen vertrek ik met de bus naar Maleisie en ga ik gelijk naar een eilandje aan de oostkust, waar ik vrijdag lekker mijn verjaardag ga vieren met mijn voetjes in het zand en een cocktail binnen handbereik! :D
Marieke
Foto's op http://picasaweb.google.com/100412477991644398919/Singapore#
Ik ben nog es hard gevallen op zo`n stepje joh!! Nee bind mij maar op een stoel en slinger me een ravijn door :P
Die boot op die flatgebouwen is wel een apart verhaal, zeker als je het ziet op de foto's? Welke malloot heeft dat bedacht???