Finding Nemo & friends
Na een half uur met een rotgang in een speedboot over de zee te stuiteren kwamen Cristian en ik enigzins gedesorienteerd aan op de Perhentian Islands. Voor de eerste nacht hadden we met enige moeite een kamer kunnen reserveren, maar dat bleek op een afgelegen strandje te zijn waar verder weinig te beleven was, dus de volgende dag gingen we gelijk door naar het 'grote' strand. Aldaar was er keuze uit houten hutjes met aangebouwde stinkende WC, of houten hutjes zonder aangebouwde stinkende WC. Wij kozen de laatste. Ons houten paleis was verder uitgerust met een mini-ventilatortje dat om 7 uur 's ochtends uitging omdat de stroom alleen 's nachts werkt, zodat het broeiend heet werd in de kamer, en ultra dunne matrasjes waardoor je eigenlijk gewoon op een houten plank ligt. Ook een heel assortiment aan huisdieren was bij de prijs inbegrepen. Hierover later meer.
De eerste dag ben ik gelijk enthousiast aan een duikcursus begonnen. Na een korte theorie les mochten we het water al in en onze eerste oefeningen en korte duik doen tussen de visjes. Het was een hele bijzondere ervaring om (voor je gevoel) gewichtsloos onder water te zwemmen en te kunnen ademen! Maar na die duik besloot ik om het toch maar bij snorkelen te houden, ik voelde me toch niet helemaal comfortabel zo onder water.
En snorkelen heb ik gedaan hoor! Ik heb prachtige koraalriffen gezien en heel veel vissen. Op een gegeven moment zwom ik zelfs midden in een school zebravisjes die het druk hadden met een stukje brood en daarom geen aandacht aan mij besteden. Ze kwamen op 3 centimeter afstand van mijn snorkelbri! Een paar visjes wilde ook even uitproberen of ik misschien eetbaar was, maar gelukkig kietelde dat alleen een klein beetje. En natuurlijk heb ik Nemo ook gevonden!
Na al die kleine visjes was het tijd voor wat groters, en ik heb dikke vissen van een meter lang gezien, die er wel gevaarlijk uitzagen met hun grote tanden maar die blijkbaar alleen koraal eten. Er kwam ook een klein haaitje langsgezwommen! Maar het hoogtepunt was wel de enorme zeeschildpad van anderhalve meter. Die zwom heel relaxed over de bodem, en besloot toen vlak onder mij omhoog te komen waardoor ik een stukje met hem mee kon zwemmen en zijn schild kon aanraken! Ik wou dat ik een onderwatercamera had, maar jullie moeten mij maar geloven als ik zeg dat het allemaal prachtig was!
Op de laatste avond in ons houten paleis kregen we onverwacht bezoek van een ongedefinieerd knaagdier (het was donker), dat een beginnetje wilde maken aan het pakje sultana dat ik nog in mijn tas had zitten. Helaas moest hij daarvoor wel eerst een paar gaten in mijn tas knagen, en daarna kreeg hij de smaak te pakken ennam hij als bijgerecht een t-shirt van Cristian en als nagerecht een broek van mij. Ach ja, je kan niet alles hebben...
Na 4 dagen relaxen op het strand werd het wel weer tijd voor wat cultuur, dus ik zit nu in Georgetown op het eiland Penang. Georgetown is een klein havenstadje waar heel veel verschillende culturen samenkomen, omdat er vroeger veel mensen uit heel Azie naartoe zijn geimmigreerd.
Ik zit hier in een super de luxe hostel, met (eindelijk) schone, fijne bedden en zelfs een regendouche! Het hostel wordt op dit moment gebruikt voor de opnames van de Chinese film 'The battle of the Walls', en alle gasten mochten figureren in een scene! Dus als deze mega kaskraker in Nederland uitkomt kunnen jullie mij op het witte doek zien ;)
In Georgetown heb ik een van de grootste tempels van Maleisie bezocht, behoorlijk indrukwekkend (zie foto's). Ik ben ook een dag naar een nationaal jungle park geweest met Katherine, een meisje uit Engeland. Daar hebben we vooral veel groen gezien en weinig dieren, maar misschien kwam dat ook omdat we het iets te gezellig hadden met kletsen! Die gezelligheid hebben we 's avonds voortgezet in de karaoke bar :).
Morgen vertrek in naar de hooglanden van Maleisie, de Cameron Highlands. Daar schijnt het een stuk koeler te zijn, wat wel een verademing is na drie weken meer dan 30 graden!
Marieke
Foto's op http://picasaweb.google.com/100412477991644398919/PerhentiansGeorgetown#
Hoi Mariek,
Wat een super mooie foto's zeg! Ben stiekem heel erg jaloers op je. Leuk ook dat je zoveel aardige mensen tegenkomt! Wel verrassend dat je op zulke verlaten eilandjes internet hebt om je blogs te schrijven, maar des te beter voor mij, ik ben een trouwe fan!
liefs,
Hey Marieke,
zijn er nog vulkanen te vinden in de hooglanden??
Liefs, Benji
Hoi Marieke,
Ik lees net al je prachtige verhalen. Je hebt ook schrijverstalent? Wat maak jij een hoop mee en wat ben jij aan het genieten! Echt super. Ik zal je blijven volgen en tot het volgende bericht.
Lvg Elise
Wow, Marieke de filmster, goed verhaal! Zodra je terug bent gaan we die film kijken hoor :D Hoe is het in de hooglanden?
Btw, ik heb ook weer een buitenland avontuur in de planning staan! Ik moet nog bevestigen of ik het echt wil en verder nog ergens een zak geld vinden, maar als dat lukt, ga ik voor m'n wetenschapsstage een half jaartje naar Amerika, oh yeah :P
groetjes uit een herfstig Leiden!