Marieke goes Asia!

Chanel Chic

Kuala Lumpur was gezellig, schoon, georganiseerd en natuurlijk warm! Maar dat is het hier bijna overal. Ik had hier van te voren alvast een hostel geboekt waar ik Katherine, die ik in Georgetown heb leren kennen, weer zou ontmoeten. Samen hebben we een paar dagen enorm veel lol gehad! Ook met Sophie die samen met mij vanuit Melakka ging was het erg gezellig!

Maar wat doen 3 meisjes dan de hele dag in een grote stad als KL....? Shoppen natuurlijk! :D Niet dat ik veel gekocht heb, want dat past allemaal niet in mijn rugzak, maar kijken is altijd leuk.
En je kijkt hier je ogen uit. Chanel, Prada, Louis Vuitton, het is er allemaal, van nep tot echt. De shopping malls waren heerlijk airconditioned, zodat je je weer even in de westerse wereld waande, maar de overdekte Central Market was eigenlijk nog veel leuker. Daar hadden ze allemaal handgemaakte jurkjes, tassen, sieraden en noem het maar op! Zie foto's voor een kleurrijke tas aan mijn arm ;)

Sightseeing moest natuurlijk ook gedaan worden in KL. De eerste stop was de Menora Tower, de (op vijf na) hoogste toren van de wereld. Die zagen we natuurlijk al van ver toen we uit het metro station kwamen, maar de ingang vinden was een andere zaak. Die toren staat namelijk midden in een mini-jungle, midden in de stad, en er is maar 1 ingang. Natuurlijk liepen wij gelijk de verkeerde kant om rond de jungle, en moesten we uiteindelijk een taxi aanhouden omdat we niet meer wisten waar we waren... Het uitzicht maakte veel goed :)

Katherine moest helaas na een paar dagen naar huis, en toen waren er nog maar 2... Door de eigenaar van het hostel van Sophie zijn we toen rondgeleid door KL by night, waarbij we allemaal trivia over Kuala Lumpur te weten zijn gekomen. Zo is KL bijvoorbeeld gebouwd op een hoopje modder, en had niemand in die tijd kunnen voorspellen dat het een wereldstad zou worden!

En toen moest Sophie ook al naar huis, en was er nog maar 1...

Op mijn laatste dagje ben ik toen creatief aan de slag gegaan met batik-verven, waarvan het resultaat te bewonderen is op de foto's! Tenslotte moest ik nog even iets uitproberen waar ze in KL overal reclame voor maken... oorkaarsen! Dit zijn kaarsen die ze in je oren stoppen en die dan langzaam opbranden waarbij er een vacuum ontstaat waardoor je oren leeg worden gezogen (waar ze waarschijnlijk schoner van worrden). Ik vond het maar een beetje een raar gevoel, maar ik hoor nu wel alles LUID EN DUIDELIJK! ;)

Ondertussen zit ik alweer een weekje in Thailand, ik loop een beetje achter met mijn weblog. Maar dat verhaaltje bewaar ik voor de volgende keer!

Liefs,

Marieke

Foto's ophttp://picasaweb.google.com/100412477991644398919/KualaLumpur#

Benji

Hey Marieke,

wat een leuk verhaal weer, vooral dat van die kaarsen in je oren stoppen..., dat moet je nog eens voordoen als je weer terug bent, goed? :P

De foto's die ik het mooiste vond, waren de achtbaan in een shopping mall (ben je daar ook in geweest?), de reflectie van de Petronas Towers in een fonteintje en jouw Batik kunsten, wat heb je dat mooi geverfd zeg!!

NL is saai en heeft druilerig weer. CM is wel weer begonnen en de muziek is erg mooi, jammer dat je die concerten gaat missen in december.

Hoe dan ook, houd je haaks en geniet er van!!

Grote knuffel,

Benjamin

Joya

Hey Mariek,

Mooie foto's! Goed om te horen dat je je nog steeds wel vermaakt daar in het verre oosten.
Ik ben vorig jaar in Las Vegas ook in zo'n indoor achtbaan geweest in het hotel waar we toen zaten. Super grappig!
We zijn hier net ander halve week begonnen en ik ben het alweer zat. Statistiek blêk. Bedankt voor je kaartje nog trouwens! Ik vergeet elke keer mijn inlogcodes van mijn facebook dus vandaar dat ik het zo maar ff doe. Het kaartje kwam maar 2 dagen te laat aan (9 september dus) Heel bijzonder!

Veel plezier nog.

liefs,

Joya

Froukje

oorkaarsen! dat is heel ouderwets! deden ze vroeger in NL ook, denk dat je ze nog wel kunt krijgen hier ook... echt zo'n oma's middeltje...