Marieke goes Asia!

"Hello, good afternoon madam, nice to meet you, yes?"

Thailand is een eitje! Alle problemen die ik voorzag bij het als meisje alleen door Azie reizen blijken tot nu toe reuze mee te vallen.

Na een redelijk ontspannen vlucht, waar ik zowaar 3 meter (!) beenruimte had en lekker Shrek 3 heb gekeken, kwam ik toch wel een beetje zenuwachtig aan in Bangkok. Nu moest ik het toch echt allemaal zelf gaan regelen...
Maar gelukkig kan je in Thailand ook gewoon de bordjes naar de bus volgen, een kaartje kopen en instappen! Op tijd uitstappen was ook niet zo'n probleem (Khao saaaaaaaaaaaan, Khao saaaaaaaaan, next stop) en met een beetje kaartlezen had ik ook binnen no-time het hostel gevonden wat ik geboekt had. Met 2 rugzakken om (een voor, een achter) was ik natuurlijk wel het ultieme doelwit voor mannetjes die me van alles probeerden aan te smeren 'Where you go, I take you, yes? No walking', maar een charmante glimlach en nadrukkelijk 'nee' schuddend hoofd was al voldoende om ze weer kwijt te raken.
Diezelfde (of waren het andere?) mannetjes kwam ik weer tegen toen ik na een verfrissende douche besloot om de backpackersstraat 'Khao San Road' te gaan verkennen. Wat een kermis is dat zeg! Kraampje na kraampje na kraampje met t-shirts, jurkjes, broeken, tassen, riemen, cd's en noem het maar op. En natuurlijk tussendoor 'Hello madam, nice to meet you, yes?'
Omdat ik door de bomen het bos niet meer zag door alle nieuwe indrukken en het een beetje begon te betrekken besloot ik maar weer terug te gaan naar mijn hostel. Net op tijd voor mijn eerste echte tropische regenbui! Enorme windstoten bliezen parasols en kraampjes omver en als de wiedeweerga ging iedereen zijn koopwaar inpakken en afdekken. Een erg leuk gezicht :) Vanuit de half overdekte loungebar van het hostel heb ik de regen bekeken met een lekker vers vruchtensapje en na even aarzelen ook mijn stoute schoenen aangetrokken om op een andere alleen zittende jongen af te stappen. Dit was (natuurlijk) ook een Nederlander, want die zitten overal! Hij vertrekt morgen alweer naar huis, maar heeft me nog wel wat tips gegeven over wat ik allemaal kan gaan bekijken in Bangkok! Veel tempels, een massage, een fietstochtje en natuurlijk shoppen staan op het programma.

Daar zit je dan op de eerste dag van je grote reis in een chaotische en warme stad... Ik vind het nu al geweldig!!

Liefs,

Marieke

Vivianne

Ik ben blij dat je veilig bent aangekomen en dat het allemaal goed voelt! Geniet van alle indrukken en niet te veel kopen hè... Wordt je tas alleen maar zwaar van :)

Liefs

pauline

Goed zo, het leven daar bevalt je wel. Geniet er van!

lieve groeten van ons allemaal

Aletta

Wat fijn om te lezen dat je goed bent aangekomen! Je verhaal klinkt erg herkenbaar... Ga je lekker tropisch fruit kopen in Bangkok? Veel plezier!

liefs,
Aletta

Mea

Goedzo! De reis is gelukkig goed begonnen. Veel plezier! Heb je nog iets aan m'n kussentje gehad?

x, Mea