Niet voor watjes!
Op een enkele kakkerlak na verliep mijn reis met de nachttrein naar Chang Mai in het noorden van Thailand soepeltjes. Lekker uitgeslapen kwam ik aan in een super gezellig hostel, waar ik gelijk een heleboel vriendjes en vriendinnetjes heb gemaakt waarmee ik de komende dagen veel leuke dingen heb gedaan! Op het proramma stonden onder andere een kookcursus, een tripje naar de nightmarket en een heuze jungle-trekking.
Dat laatste was absoluut niet voor watjes! Het begon allemaal lekker rustig met een wandelingetje door de rijstvelden, maar al snel moest de eerste rivier overgestoken worden. Aangezien het hier regenseizoen is stond die rivier nogal hoog en moesten we met behulp van een paar dikke bamboestammen een brug improviseren. Dat ging heel aardig, en we kwamen er vanaf met alleen natte voeten. Maar net te vroeg gejuicht, want diezelde rivier moesten we nog twee keer over. De tweede keer kwamen we nog een heel eind met het oprollen van onze broeken, maar de derde keer moesten we er toch echt aan geloven en stonden we tot aan ons middel in het water! Daarna konden we lekker verder soppen terwijl we over boomstammen klommen en door de muggen werden lek gestoken. Maar het was het allemaal waard, want na een paar uur kwamen we aan in het olifantenkamp! Daar mochten we na een ritje door de jungle (heel wiebelig) de olifanten lekker wassen en daarna slapen onder een klamboe en een rieten afdakje, terwijl we luisterden naar het oorverdovende geluid van de krekels (die maken hier echt heel veel herrie!).
Na een lekker ontbijtje van toast (boven een vuurtje geroosterd) gingen we de volgende dag op pad naar een waterval. Onderweg begon het te stortregenen, maar dat mocht de pret niet drukken, want toen we bij de waterval aankwamen klaarde het alweer op. Terwijl wij al glibberend naar de overkant schuifelden en onze kleding enigzins veilig probeerden op te bergen gaven de gidsen alvast een demonstratie hoe je de waterval als glijbaan kon gebruiken! Dat zag er behoorlijk eng uit, want het was zeker wel 6 meter hoog en heel steil, en eer kwam best veel water naar beneden... Maar wij waren geen watjes, dus we klommen ook omhoog. Helaas konden we de waterval-glijbaan uiteindelijk niet uitproberen, want door de regenbui van eerder kwam er opeens heel veel extra water naar beneden waardoor het niet meer veilig was.
Er kwam ook alweer een nieuwe regenbui aanzetten, en in de stromende regen zijn we toen gaan raften. Dat was echt heel gaaf, want omdat de rivier zo hoog stond waren er heel veel kolken! Helemaal doorweekt werden we weer afgeleverd bij ons hostel en die nacht heb ik heerlijk geslapen!
Ondertussen ben ik alweer doorgereisd naar Laos, waar niemand haast heeft (take a chill pil!) en alles rustig zijn gangetje gaat. Maar daarover later meer!
Liefs,
Marieke
Foto's staan weer online op mijn picasa site! (die deze computer nu niet wil openen, vandaar dat ik de link niet kan kopieren)
Dat klinkt weer als een mooi avontuur!
Is Parijs nog steeds het plan trouwens? x
Hey Marieke,
leuk hoor: jungle-trek, raften en olifant rijden, tis duidelijk dat jij je prima vermaakt.
Alleen het verhaal van de waterval klonk onlogisch. Als er meer water is, dan is het toch juist veiliger? Of was de stroom aan de bovenkant te sterk?
Geniet van Laos en bedankt voor de foto's;)
Liefs, Benji